Kongepokalutdeling og 2 gullmedaljer i NM 10m og 15m 2021

Katrine Aannestad Lund fikk Kongepokalen for 2021 for sitt verdensklasseresultat på 50m helmatsj innledende på 1187 poeng (2 poeng over gjeldende verdensrekord), og finale på hele 461.7 poeng (3.0 poeng bak gjeldende verdensrekord som er skutt innendørs), alt sammen skutt utendørs på NM 25. juni hos Fredrikstad miniatyrskytterlag. Dette ble klart etter at finalen på 10m luftgevær var ferdigskutt under NM 10m og 15m på Ørlandet helga 12. – 14. november, ga et vinnerresultat som ble bedømt som et lavere resultat sammenligna med internasjonalt toppnivå i 2021. Vi gratulerer så mye!

Katrine her sammen med Simon Kolstad Claussen som vant herrenes Kongepokal på samme øvelse. Foto Ørland sportsskyttere v/ Audun Klette / Klette foto:

Kan være et bilde av 2 personer, folk som står og innendørs

Katrine ble nummer 5 på 10m luftfinalen, så det ble ikke helt fullklaff på denne, etter å ha skutt svært så gode 630.2 poeng på den innledende skytinga.

Finale fikk Gunn Heidi Sønsterud Haugen også på 60-skudd 10m pistol etter poengsummen 542 poeng, hvor hun til slutt ble nummer 5 i finalen.

Erik Eknes ble nummer 9 i Menn senior klassen på 556 poeng, og glapp finaleplassen med 1 poengs margin.

Maria Engen Skogly ble nummer 3 på 30-skudd standardgevær 15m i klasse Junior, og ble med det beste skytter i klubben på denne øvelsen med feilfrie 300 poeng og 11 sentrumstiere!

Inga Marie Hanserud fikk 3 4. plasser og en flott 3. plass på 15m 30-skudd standardgevær.

Stein Martinsen var den eneste som fikk Norgesmesterskapstitler, da han vant både 10m 40-skudd luftrifle i klasse V45 med 403.5 poeng, og 15m 45-skudd fririfle med 442 (21x).

I 10m mixed luftpistol så kom Gunn Heidi og Erik på 5. plass i semifinalen av 8 lag som gikk videre fra den innledende runden, kun 1 poeng bak bronsefinaleplass.

I 10m mixed luftrifle så ble Katrine og Stein nummer 9 i den innledende runden, og ble med det første lag som ikke kom til semifinale. Det var et godt stykke opp til 8. plassen, etter laber skyting av Stein og strålende skyting av Katrine!

En god del resultater kan leses her, men i skrivende stund så er det fortsatt en del feil i disse, blant annet så er ikke lagskytingsresultatene riktige, mixed resultatene mangler og det er også noen feil i finaleresultatene.

Til slutt et hjertesukk: Norges skytterforbund har etter svært mange år med 15m 30-skudd standardgevær og 10m luftsprint ikke klart å gjøre disse øvelsen offisielle, slik at det kan deles ut NM-medlajer og diplom på disse. Av noen arrangører så blir ikke disse øvelsene særlig bra behandlet mhp medaljer etc., så da framstår disse øvelsene som reine inntektskilder til arrangøren. Det er på tide å gjøre disse øvelsene offisielle, eller så får de strykes helt fra programmet!