Oppsummering Pistol NM 2015:

Vi har dessverre ikke vært helt flinke til å følge med på alle Norgesmesterskapene i pistol i år, men her kommer en grundig oppsummering!

BANE NM, Jonsvatnet ved Trondheim
Målfrid slet med en skade i høyrehånda som nok hadde en god del å si på resultatene hele denne sesongen. For Gunn Heidi sin del ble det kanskje tidenes NM-uke!

De startet med double på åpningsdagen med hurtigfin. Gunn Heidi vant gull med ny norsk rekord og sammen med Målfrid (nr.8) og Wenche Solbakken vant de laggull.

Dag 2 var det standard. Dette er kanskje den mest uforutsigbare øvelsen under hele NM og spennende ble det også i år. Gunn Heidi skjøt bra press og lå først i store deler av programmet, men på slutten glapp det litt og hun endte på samme poengsum som Ingeborg Gran. Og nok engang ny norsk rekord (på begge to)! I omskytingen var det ingen tvil om hvem som ville mest, Gunn Heidi klinte til med 49p! og nytt gull. Målfrid endte på 11.plass.

Dag 3 og finpistol. Finpistol er OL-øvelse og gullet henger høyt. Etter innledende skyting lå Gunn Heidi på 5.plass og Målfrid ble nr.11. De 8 beste skyter finale. Her starter alle på 0 og det er treff-bom prinsippet som gjelder. En må skyte 10,3p for å få treff. Gunn Heidi fikk det ikke helt til å stemme og endte til slutt som nr 5.

Dag 4 var 1. grovøvelsen. Samme programmet som dag 3, men med grovkaliber. Gunn Heidi ville «rette opp» resultatet fra dagen før og toppa like greit lista 2p foran Pål Hembre etter pressdelen. Det ble litt tøft å holde unna på duellen, men det endte med en fin fin bronse, kun poenget bak sølvet. Og i lagkonkurransen ble det nytt gull sammen med Lasse Hovd og Eirik Skjemmedal Ekeberg.

Dag 5 og siste øvelse, hurtig grov. Nok en gang skjøt Gunn Heidi et godt resultat og med 9.plassen bidro hun sterkt til sølvmedaljen på lag.

FELT NM, Eggemoen, ved Hønefoss
De 8 beste sammenlagt på fin-og grov går videre til kvalifisering for Nordisk Feltmesterskap. De 4 beste derfra blir tatt ut til Nordisk.

Det ble en trå start for jentene våre på dag 1. Militærfelt var øvelsen og begge skjøt med samme våpen. Gunn Heidi ble nr 8. og Målfrid nr 11.

På dag 2 sto revolverfelt på programmet, her har Gunn Heidi tatt grovt for seg før, men denne gangen lyktes hun ikke helt. Det ble 8.plass og sammen med Målfrids 14. plass holdt det til laggull sammen med Wenche Solbakken.

Dag 3 kom storøvelsen finfelt. Her fikk endelig Målfrid vist seg fram. Sølvet smakte nok godt selv om Gunn Heidi stakk av med gullet. Og på toppen av dette ble det et nytt laggull også!

Dag 4 var det grovfelt. Her ble det bronse på Gunn Heidi og 10.p på Målfrid, samt et nytt laggull!

Vi er imponert over pistoldamene våre!!! Bare å bøye seg i tomhylsene og gratulerer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *